Cum se deschide o sticla de vin fara tirbuson

Imaginati-va o zi frumoasa, un picnic perfect, o persoana speciala, o paine, niste branza, o sticla de vin si … asteptati, fara tirbuson? Nici o problema! Exista multe modalitati simple de a deschide acea sticla de vin si de a curge vinul!

Gasiti un obiect cu capete contondente

Ar trebui sa fie mai ingust decat pluta si ceva care sa nu injunghie, sa sparga, sa sparga, sa nu sparga sau sa sparga dopul sau sticla. Un stilou alb ieftin sau un marker de baza (inclusiv un marcator sau un marker de stergere uscata), in fiecare caz cu capacul activat, va functiona bine. Puteti utiliza, de asemenea, o tija lunga, un recipient cilindric de sapca sau un ascutitor subtire pentru cutit. Si carabinerele functioneaza bine.

Asezati sticla pe podea sau pe o suprafata stabila

Va puteti pune in poala pentru a-l mentine in pozitie. Puteti pur si simplu sa-l odihniti si pe o masa.

De asemenea, puteti aseza obiectul pe un perete sau alta suprafata verticala si apasati orizontal. Apasati baza larga a sticlei pentru a forta pluta cu usurinta. Tineti zona gatului si celalalt capat al obiectului pentru a preveni alunecarea. Asigurati-va ca suprafata este suficient de puternica, astfel incat sa nu se indoaie sau sa fie protejata, ca un perete captusit cu niste posta electronica.

Asezati-va obiectul impotriva dopului

Pluta este de obicei deja incastrata usor in gatul sticlei. Daca pluta este la acelasi nivel cu capatul sticlei, impingeti-va obiectul impotriva dopului pentru a-l forta putin. Acest lucru va va permite obiectului sa ramana pe loc fara a aluneca de pe partea sticlei.

Impingeti dopul in jos

Indreptati sticla departe de oameni, doar in cazul in care vinul se imprastie. In timp ce apucati sticla cu o mana si obiectul cu cealalta mana, impingeti ferm pluta pana cand cade in sticla. Fiti gata pentru ca vinul sa stropeasca putin cand pluta il loveste.

Aceasta metoda functioneaza bine, dar probabil veti ajunge cu bucati mici de pluta in vin. Puteti strecura vinul printr-un filtru de cafea inainte de a-l servi pentru a indeparta orice bucati de pluta.

Zona inconjuratoare (si hainele deschizatorului!) Ar trebui sa fie rezistente la pete, deoarece se poate revarsa putin vin; nu incercati asta cu vin rosu si o tinuta draguta sau peste un covor. Aveti cateva servetele la indemana; s-ar putea sa doriti sa infasurati unul in jurul gatului in timp ce impingeti.

Folosind un cutit

Gasiti un cutit de buzunar sau un cutit de imbracat. Lama trebuie sa se potriveasca cu usurinta in gatul sticlei. De asemenea, puteti incerca sa utilizati un cutit zimtat, astfel incat sa prinda mai bine dopul.

Aveti grija cand utilizati un cutit. Asigurati-va ca nu va taiati.

Introduceti lama in dop

Lucrati cu atentie cutitul inainte si inapoi in dop, folosind o presiune foarte mica in jos. Ar trebui sa mearga pana la capat prin dop.

Asezati cutitul intre sticla si pluta

Folositi cutitul pentru a scoate dopul din lateral. Introduceti cu atentie cutitul intre marginea plutei si sticla. Aplicati o presiune lenta si uniforma pe dop, tragand cutitul spre dvs., astfel incat lama sa sa se deplaseze spre interior, ca o parghie.

Daca aplicati presiune din lateral, functioneaza cel mai bine pentru a prinde gatul de sticla cu mana libera usor sub cutit.

Scoateti capacul protector al sticlei de vin

Asigurati-va ca niciun plastic sau folie nu acopera dopul. Ar trebui sa fie doar pluta si sticla. Pentru a scoate capacul, pur si simplu glisati-l, tragandu-l in sus. Daca nu aluneca, trageti de fila daca are una, care va elimina partea superioara a acesteia. Alternativ, taiati-l cu un cutit trasand usor un cutit in jurul marginii acestuia.

Asezati sticla de vin in deschiderea pantofului

Poate fi orice fel de pantof plat (nu tocuri inalte sau flip flops), atata timp cat deschiderea acestuia este suficient de mare pentru a gazdui o sticla de vin. Sticla ar trebui sa mearga mai intai in fund, astfel incat dopul sa fie orientat spre tine. Pentru a pastra sticla in pantof, veti tine sticla cu o mana si pantoful cu cealalta mana.

Loveste talpa pantofului tinand sticla de vin usor de un perete

Continuand sa tineti atat pantoful, cat si sticla, loviti de mai multe ori fundul pantofului de un perete. Sticla trebuie sa fie orizontala si trebuie doar sa luati contact pe perete cu portiunea de pantof direct sub sticla. Pantoful tau va proteja sticla de rupere, dar nu-l loveste prea tare. O lovire ferma de mai multe ori ar trebui sa inceapa sa scoata dopul din cauza presiunii din sticla.

Daca sunteti la un picnic si nu exista un perete in apropiere, ati putea sa va loviti de pantof impotriva unui stalp sau a unui copac. Doar asigurati-va ca nu-l ratati sau va veti lasa probabil sticla!

Daca nu aveti un pantof care se potriveste cu o sticla de vin, puteti infasura sticla intr-un prosop sau puteti tine o carte in spatele sticlei in timp ce o loviti. Scopul pantofului este pur si simplu sa protejeze sticla de rupere.

Scoateti dopul

Odata ce pluta a iesit din sticla cu aproximativ un centimetru, puteti scoate pur si simplu pluta cu degetele. Sticla dvs. de vin este acum gata sa se bucure.

Gasiti un surub si cleste

Cu cat este mai mare distanta dintre filetele surubului, cu atat mai bine. Asigurati-va ca orice obiecte care intra in contact cu dopul sunt curate, deoarece obiectele murdare cresc probabilitatea de a va murdari vinul.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *